luonnon monimuotoisuus

monimuotoisuus

Elämme juuri nyt kuudennen sukupuuttoaallon aikaa. Lajeja häviää maailmasta tällä hetkellä satoja tai jopa tuhansia kertoja nopeammin kuin ilman ihmisen vaikutusta. Kun laji kuolee sukupuuttoon, sitä ei ikinä saada takaisin. Tämä luontokato, monimuotoisuuskriisi tai ekologinen kriisi on planeettamme tulevaisuuden kannalta ilmastonmuutosta tai mitään ihmiskunnan omia kriisejä pitkäaikaisempi ja merkittävämpi ongelma. 

Etsimme kollektiivissa ratkaisuja luontokadon pysäyttämiseksi. Samalla kun lausumme ääneen aiheeseen liittyviä vaikeita kysymyksiä, pyrimme selvittämään miksi ihmiskunta ei ole vielä onnistunut ratkaisemaan niitä. Kuvailemme rohkeasti sellaista maailmaa, jossa tämänhetkisen tieteellisen tiedon perusteella ihminen ja muu luonto voisi jatkaa elämäänsä rinnakkain ilman, että toinen joutuu kohtuuttomasti taipumaan. 

Julkaisut

Nieminen, E., Kareksela, S., Halme, P., & Kotiaho, J. S. (2021). Quantifying trade-offs between ecological gains, economic costs, and landowners’ preferences in boreal mire protection. Ambio, 1-10.

Muuta

Haastattelu. Panu Halme Yhdenpallonvisiot –haastattelussa, 8.4.2021

Miten vaalimme monimuotoisuutta yhdessä?

%d bloggers like this: