Untame uutisia | Untame news 2.5.2022

#UntamePodcast #ParadigmojenLiikuttajat

Untame podcast on julkaistu! Paradigmojen liikuttajat -sarjassa kysymme, minkälaiset ajatusmallit, instituutiot, toiminta- ja puhetavat sekä tiedon tuottamisen käytännöt ylläpitävät ekologisen kriisin tilaa ja sen yhteiskunnallisia vaikutuksia? Tuomme yhteen eri alojen tutkijoita, ajattelijoita, taiteilijoita, aktivisteja ja muita toimijoita ja tutustumme siihen, miten nämä erilaiset toimijat pyrkivät liikuttelemaan paradigmoja omilla aloillaan. Tarjoamme vaihtoehtoisia näköaloja ja toisin toimimisen esimerkkejä. Käsittelemme ajankohtaisia, mutta myös marginalisoituja aiheita kriittisellä otteella, syvällisesti ja moniulotteisesti. Kuuntele jaksot täältä tai Spotify:sta. Kolmas jakso julkaistaan tämän viikon lopussa, stay tuned!   

Kiitos mahtaville vieraille! Ilman teitä tätä ei olisi. Kiitos myös Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti HELSUS, joka rahoittaa ensimmäisen kauden tuotantokuluja. Kiitos Krash Oy, joka vastaa tuotannosta. Kiitos Verneri Pohjola, jolta podcastin tunnusmusiikki. 

#LinkTree #Untamelab

Perustimme Untamelle LinkTreen Sosiaalisessa mediassa se on kätevä kerätä yhteen ajankohtaisia teemoja verkossa. 

#MetabolismiZine

Untamesta Galina ja Eeva ovat mukana perjantaina 6.5. julkaistavassa “MetabolismiZine – tutkijat tieteen tiloissa” teoksessa. Se on itse tehty, pienimuotoinen ja vapaa julkaisu, joka sisältää tekijöidensä tekstejä ja kuvia. Kutsu MetabolismiZine-julkaisutilaisuuteen ja itse julkaisuun.

#Mustarinda #PostrgrowhWorkBook

Eeva vietti huhtikuun Mustarinda-säätiön residenssissä Hyrynsalmella. Siellä työn alla oli akateeminen kirja “Postgrowth work and livelihoods” (työnimi). Eevan kuulumisia residenssistä voi lukea täältä.

Published by UntameLab

Untame on monialainen kollektiivi, joka keskittyy paradigmanmuutokseen ekologisen kriisin aikana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: