Untame uutisia | Untame news 22.8.2022

Lomakausi on Untamen osalta ohi ja olemme palanneet työn pariin. Tässä loppukesän päivityksiä ja Untamen kuulumisia!

#MUAtapaa2022

Olemme mukana Maaseututkijoiden tapaamisessa Lappeenrannassa 25-26.8. missä keskustelemme omaehtoisesta ruokataloudesta paikallisyhteisöjen perustana. Pohjana aikaisempi tekstimme Ruralia-lehdessä (s. 10)  ja kirjanlukumme teoksessa Planeetan kokoinen arki (luku 11).

#UntameMeets #UntameTapaamiset

Miten paradigmat näkyvät työssäsi, kiinnostaako paradigmojen liikuttelu vai onko sinulla ajatuksia tai hankkeita, joista haluaisit kanssamme jutella? Seuraavat vapaat ajat: 3.10 klo 14-14:45 & 14:45-15:30 ja 31.10. 14-14:45 & 14:45-15:30. Lisää aikoja tulossa loka-joulukuulle syksyllä. Voit buukata oman aikasi info@untame.fi 

#UntamePodcast #ParadigmojenLiikuttajat 

Julkaisemme syksyllä uusia jaksoja, joissa keskustelemme maanhoidosta ja hiilensidonnasta, toiveikkaista ja toivottomista ideoista sekä vahvasta kestävyydestä. Sitä ennen julkaistut jaksot ovat kuunneltavissa Untamen sivuilta ja Spotifyssa. Liikuttavia kuunteluhetkiä!

#kohtuutalous #työ #IsoNumero #VersusLehti

Eevaa on haastateltu Iso Numero -lehteen jutussa “Vähemmän fossiilikapitalismia, enemmän hoivaa”. Haastattelu on luettavissa numerossa 64 (julkaistu maaliskuussa 2022).

Eeva kirjoitti kommentin “Maaseudun kukoistava supistuminen vallitsevan talousajattelun haastajana” Vesus-lehdessä ilmestyneeseen Sanna Kovasen tiededebattiin “Voiko maaseudun supistuminen edistää hyvinvoinnin kasvua?”.

#UudistavaMaatalous #MoninainenTieto #NESS2022

Galina osallistui Göteborgissa pidettyyn Nordic Environmental Social Sciences -konferenssin “Soils as sites of emergency” -työryhmään. Siellä hän esitteli tutkimustaan otsikolla “Knowing landscapes: more-than-human relations in practices of regenerative agriculture”. Keskustelimme mm. siitä, miten myös uudistavat maisemat ovat poliittisia. Lisää tietoa linkistä.

Published by UntameLab

Untame on monialainen kollektiivi, joka keskittyy paradigmanmuutokseen ekologisen kriisin aikana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: