Untame uutisia | Untame news 7.3.2023

#UntameMeets

Miten paradigmat näkyvät työssäsi, kiinnostaako paradigmojen liikuttelu vai onko sinulla ajatuksia tai hankkeita, joista haluaisit kanssamme jutella?
Untame Meets ajat Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutin (HELSUS) tutkijoille 3.4. klo 14:15–15 & 15–15:45.
Kevään Untame Meets ajat kaikille 15.5. klo 14:15–15 & 15–15:45. Varaa aika info@untame.fi.

#UntameLukupiiri #GhostsoftheAnthropocene

Untamen lukupiirissä on luettu kevään ajan Anna Tsingin ja kumppaneiden teosta Arts of Living on a Damaged Planet: Ghosts of the Anthropocene. Teos on herättänyt pohdintoja liittyen hallitsemattomuuteen, tuhon ja toivon samanaikaisuuteen, sekä pienen ja suuren limittymisestä toisiinsa. Lukupiiriläiset pohtivat myös tiedon tuotannon hierarkioita ja katseen tarkentumista erilaisiin suhteisiin.

#FeministinenTalouskoulu #FEMTIE

Eeva puhuu Turun yliopiston FEMTIE-hankkeen Feministisessä talouskoulussa 10.3.2023. Eevan luennon aiheena on Ekofeministinen kohtuutalous ja ekokriisi: näkökulmia suomalaiseen luonnonvarakeskusteluun. Feministisessä talouskoulussa tuodaan sukupuoli- ja tasa-arvonäkökulmia vaalien talouspoliittiseen keskusteluun. Muita puhujia kolmannessa feministisessä talouskoulussa ovat toimittaja Virpi Salmi ja mediatutkija Timo Harjuniemi.
https://naisunioni.fi/tervetuloa-feministiseen-talouskouluun/
@Femtiehanke | https://blogit.utu.fi/femtie/tutkimushanke/

#AnthropologyConference2023 #ArcticCentre

Galina osallistuu Rovaniemellä pidettävään antropologian konferenssiin 21.-24.3 ja pitää esityksen Ihmisen ja muunlajisten välisistä suhteista uudistavassa maataloudessa @Anna_K_speaking @abankovska vetämässä työryhmässä Making “good relations” in more-than-human world.
https://www.arcticcentre.org/EN/events/anthro2023

#PoliittinenMielikuvitus #POLIMA

Eeva puhui Turun yliopiston Poliittinen mielikuvitus -hankkeen verkostopäivässä puhumassa kasvutalouden jälkeisestä työstä ja toimeentulosta. Hän esitteli löydöksiä 2017–2022 aikaisen postdoc-hankkeesta eli siitä, miten erilaisissa aloitteissa toimeentulo muodostuu ja työ ymmärretään.
www.polima.fi

Unsplash.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: